Menu

Syrische vluchtelingen in Leiden mogen studeren

Syrische vluchtelingen in Leiden die willen studeren mogen zich melden bij de Universiteit van Leiden. ‘We geven ze graag een kans’ maar ze moeten wel beschikken over de juiste verblijfspapieren en natuurlijk voldoende kennis.

Dat schrijft universitair weekblad Mare. Vorige week portretteerde Mare een aantal Syrische vluchtelingen, waarvan een paar interesse hadden in een Leidse studie.

Maar is dit mogelijk? Kan een net gearriveerde vluchteling bij de Leidse universiteit aankloppen? Universiteit Leiden geeft aan van wel. ‘We geven potentiële studenten liever wél dan geen kans’, aldus een medewerker van de universiteit. Wel moeten de Syrische vluchtelingen beschikken over een ‘vreemdelingen-identiteitsbewijs’ dat aangeeft dat de ze recht hebben op voorlopig verblijf.
Daarnaast doet de universiteit onderzoek naar de geldigheid van diploma’s en documenten van buitenlandse onderwijsinstellingen. Ook zonder document kan je nog een heel eind komen, afhankelijk van waar je hebt gestudeerd of op school hebt gezeten. De opleiding schat ook in of de aanvrager de studie wel kan volgen, maar gelijk uitsluiten doet de Universiteit Leiden in ieder geval niet.
Delen