Studeren in leiden

0

Leiden is de ideale studentenstad, midden in de Randstad en goed bereikbaar.  Een mooie sfeervolle binnenstad, met alles uit je studentenleven dicht bij elkaar: universiteitsgebouwen, studentenhuizen en verenigingen. En vlakbij ligt Den Haag, waar de universiteit ook een vestiging heeft; de stad van ministeries, internationale organisaties en vele culturen.

Eén op de drie studenten kiest er voor om te gaan wonen in Leiden.  Leiden is een echte studentenstad waar je je snel thuis zult voelen.

Op kamers

Studenten in een nieuwe stad kunnen er voor kiezen om thuis te blijven wonen en iedere dag heen en weer te reizen. Ze kunnen ook op kamers gaan wonen in die stad. In de meeste studentenhuizen, die dicht bij elkaar in de binnenstad liggen, is de onderlinge band tussen bewoners erg hecht. In Leiden is de kamermarkt gunstiger dan in de meeste studentensteden.

Verenigingen

Leiden lijkt wel gemaakt voor studenten. Misschien is dat ook zo, want Nederlands oudste universiteit speelt er al eeuwenlang een grote rol. De stad telt ruim twintig studentenverenigingen, die actief zijn op een aantal verschillende terreinen: gezelligheid, religieus, muziek, sport en internationaal. Voor veel studenten is een vereniging hét middel om zich snel thuis te voelen in Leiden, want je leert er snel veel mensen kennen. En naast de studentenvereniging kent elke studie ook één of meerdere studieverenigingen. Als uw zoon of dochter bijvoorbeeld een instrument speelt, kan hij/zij terecht bij een van de twee muziek- en orkestverenigingen in Leiden. Maar ook kan hij/zij in Leiden terecht om zijn sport te beoefenen; er zijn voetbal-, hockey-, basketbal-, zwemverenigingen. Zo hoeft uw zoon of dochter niet steeds op en neer te reizen voor het beoefenen van zijn hobby, maar kan hij/zij dat gewoon in Leiden doen bij een studentensportvereniging. Sommige spelen ook op landelijk hoog niveau.

Sport en cultuur

Veel studenten zijn lid van een sportvereniging of sporten op het Universitair Sportcentrum of in het fitnesscentrum in studentencentrum Plexus. Studenten kunnen daar voor een relatief laag bedrag onbeperkt sporten. Wie zich naast de studie wil bezighouden met kunst en cultuur kan in Leiden alle kanten op. Er zijn theaters, filmhuizen, bioscopen, galeries en een aantal van Nederlands belangrijkste en grootste musea.

Bron

Delen